Motorola GP600

Niet bruikbaar voor zendamateurs maar wel een mooi exemplaar in de collectie is deze Motorola GP600 in mint conditie. Deze porto is nooit gebruikt, hetgeen te zien is aan de beschermfolie op het display.

De GP600 was een trunking porto voor MPT-1327 netwerken. Bijvoorbeeld Van Gend en Loos hadden een trunking netwerk, luchthaven Schiphol maar ook Entropia bood dit aan.

Motorola GP600
Motorola GP600

Motorola had in de ‘Jedi’-serie trunking porto’s en mobilofoons die met wat handigheid om te flashes waren naar ‘conventionele’ sets. Zo kon bijvoorbeeld van een GP1200 een MTS2000 gemaakt worden. Dit was mogelijk omdat de hardware in deze serie voor trunking en conventionele apparatuur gelijk was. Het verschil zat bij de ‘Jedi’s’ in de firmware. Met de GP600 kon dit echter niet gedaan worden. Een GP600 (en eveneens de mobilofoon GM600) waren enkel als trunking-transceiver gebouwd.

De GP600 is een UHF-porto, waar 4 conventionele kanalen in geprogrammeerd kunnen worden. En daarmee stopt elke bruikbaarheid voor de zendamateur.