Motorola MX-serie

Stornophone produceerde onder de aanduiding ‘Stornophone CQP7000’ een serie high end portofoons, die na de overname door Motorola onder de aanduiding ‘MX’ (en in de VS als ‘Saber’) op de markt gebracht werden. Deze serie bestond uit drie verschillende types, die elk voor de 4-meter, 2-meter of 70-centimeter band te koop waren:

Al deze porto’s zijn probleemloos in de amateurband te gebruiken. Met de juiste software zijn de porto’s probleemloos buiten de gespecificeerde band te programmeren. Het enige dat hieraan kritisch is, is dat de software dermate oud is, dat deze enkel op een PC met MS-DOS bruikbaar is. Deze PC mag niet geavanceerder / sneller zijn dan een 386 met +/- 25 MHz kloksnelheid. Bij gebruik van een snellere computer communiceren PC en porto niet goed met elkaar. Ook het emuleren van een langzame PC met de toepassing ‘Dosbox’ biedt hier geen oplossing.

Verder zijn voor de programmering een RIB-box en de juiste programmeerkabel nodig. Deze zijn momenteel nog in ruime mate via internet verkrijgbaar.