Station

Yaesu FT-1000mp

Het vlaggeschip van de shack is de Yaesu FT-1000mp. Deze set is pas sinds juli 2017 aan de collectie toegevoegd, en loste daarmee de Icom IC-706mk2G af. Aangezien de opstelling van de HF-antenne nog niet ideaal is, valt deze buiten het bereik van de ingebouwde automatische tuner. Vandaar dat zolang nodig een MFJ-971 tuner gebruikt wordt. Deze stond nog in de berging, en wordt nu weer zinvol ingezet Verder kon ik de hand leggen op een David Clark H10-30, waar een Heil-microfoonkapsel in weggewerkt is. Een simpele voetschakelaar met een stukje tweelingsnoer als PTT completeren het geheel.

 

Motorola GM300

 

Motorola GM300 met base stand

Voor het rondje om de kerk en lokaal repeaterverkeer wordt een Motorola GM300 VHF gebruikt. Deze staat op een originele base stand en is voorzien van een Motorola desk microfoon. De mobilofoon heeft wel een gemodificeerde codeplug, waardoor hij van 16 naar 40 kanalen uitgebreid is. Batlabs laat zien hoe dit gedaan moet worden.

 

Motorola MTM800e

Motorola MTM800E

De Echolink-node bestaat uit een Raspberry Pi waarop onder Raspbian SVXLink draait. Dit geheel is verbonden met een Motorola MTM800e tetra mobilofoon in een basisconsole met ingebouwde voeding. Uiteraard kan de mobilofoon ook als gebruikelijk met microfoon en luidspreker gebruikt worden, al zijn er maar bedroevend weinig amateurs die interesse in tetra hebben. De QRG op de foto is overigens niet de reguliere Echolink-QRG: deze staat momenteel op 430.9250 MHz. Wellicht ten overvloede: alle gebruikte tetra-apparatuur is voorzien van ‘clear’ firmware, waardoor deze nimmer te gebruiken is op het C2000-netwerk.