Bij het aansluiten van de Echolink-interface op de Motorola MTM800E bleek dat de accessoire-connector van de set zich niet zo gedroeg als verwacht. De interface was voorheen op een ‘gewone’ MTM800 aangesloten geweest, en voor de wissel was geverifieerd dat de pinout van de MTM800 en de MTM800E gelijk waren. Toch functioneerde alleen de PTT, terwijl audio in beide richtingen niet doorgegeven werd.

De oplossing was te vinden in de instellingen zoals die via CPS Plus gewijzigd kunnen worden. Ter info: ik gebruik een Motorola MTM800E met firmware R17.000.8491 en release package MR5.14.10c.

Bij het doorspitten van de CPS viel mijn oog op de sectie ‘Buttons, Keys and Accessories’. Het eerste item in deze sectie ‘Accessory’ dient zoals de titel al doet vermoeden voor het instellen van het gedrag van de accessoire-connector. In mijn geval stond regel 2 ‘External Accessory Type’ bij mijn set op ‘Line In’, hetgeen dus niet juist is. Zorg ervoor dat regel 1 ‘Active Accessory Selection’ en regel 2 beide op ‘Handset’ staan. In dat geval is de accessoire-connector prima te gebruiken voor audio doorgifte.

Regel 1 en 2 moeten beide op ‘Handset’ ingesteld zijn