Vanwege de overgang naar een andere setup, is de Echolink <> Tetra node PE2KMV-L even niet bereikbaar. Er hebben zich een paar kleine problemen voorgedaan bij de doorvoer van het audio van Echolink naar de transceiver. De oorzaak hiervan heb ik nog niet helemaal helder in beeld, maar totdat dit opgelost is, is de installatie helemaal uitgeschakeld.

Zodra alles weer in de lucht is, zal het blijde nieuws uiteraard via dit medium breed uitgemeten worden!

Update 22:30:

Na veel gedoe en gepuzzel functioneert het Rx en Tx audio van de node weer. De oplossing hiervoor lag verstopt in de diepste krochten van de CPS. Echter spettert RF van de node transceiver door op de audio-ingang van de interface. Dit komt doordat in de deskconsole van de transceiver het RF niet goed afgeschermd is, en omdat de audiolijntjes ook nog provisorisch aangebracht zijn. Hiervoor moet een andere coax pigtail met chassisdeel komen. En de audiokabels worden nog van ferrietklampen voorzien.

Update 20 december, 15:45:

Geen wonder dat de antennelijn ‘lek’ is. Op onderstaande foto is te zien hoe het chassisdeel met een stukje coax verbonden is om zodoende de antenne-aansluiting van de transceiver naar de buitenkant van de omhullende kast te leiden. Aangezien aan de kabel van de buitenantenne een N-connector zit, is inmiddels een ‘pigtail’ besteld met een N-chassisdeel en een BNC-male connector voor de transceiver.